Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/taniabla/public_html/wp-content/themes/diary/consumer.php on line 86

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/taniabla/public_html/wp-content/themes/diary/consumer.php on line 103

Една от най-интересните български поeтеси Таня Благова, която напоследък се е заселила в родното Раднево, ни поднася най-новата си книга с поезия и есета.

Все така емоционална, все така искрена и завладяваща както в предишните си стихосбирки, поетесата прави нова крачка към съвършенството на поетичния изказ. Брилянтна форма, гъвкава ритмичност, оригинална метафоричност – това е външната страна на нейната поезия. Но  всичко това прекрасно обслужва едно дълбоко преживяно автентично съдържание, което съпътства живота на една чувствителна, умна, помъдряваща постепенно с годините  жена, която не се страхува и не се срамува да се изповяда пред нас.

В съвременната ни поезия се навъдиха не малко сноби, не малко имитатори и епигони. При възможностите на интернет и неговите поетически сайтове, твърде много хора се изживяват едва ли не като нови поетически месии.

Таня Благова е едно от щастливите изключения – тя не шуми, не парадира, не натрапва личността си. Тя просто създава поезия, защото не може без нея. Тя изпитва вътрешна необходимост от нея и именно това ни заразява и ни кара да и` вярваме безусловно.

Наред с поезията в тази книга има и  необикновено интересни  есета – пътеписи, които са толкова увлекателни, че създават илюзията, че ние самите сме в Корсика, в града на Гауди – Барселона, във Виена, в Прованс, в Лангедок и в Камино.

Прочете новата книга на Таня Благова!

За да вдъхнете малко любов, малко надежда и много чистота в днешното трудно и тъжно  време.    

                                                                     НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ